A blog célja

A nevem Derenkó Dániel. Gyógypedagógus vagyok Ózdon, de ezen a blogon most nem mint pedagógus, hanem mint… író (?), szerző vagyok jelen. Valójában fogalmam sincs, mikor válik valakiből igazi író. Attól, hogy valakinek megjelenik egy könyve, talán még nem lesz az. Márpedig nekem eddig csupán egy kötetem jelent meg 2012-ben Családi csorba címmel. Akkor elkövettem egy óriási hibát. Mikor kikerült a könyv a boltok polcaira, én hátradőltem. Azt hittem, innentől kezdve minden magától megy tovább. De nem. Azért, hogy a történetem a boltokból eljusson az emberekhez, még nekem is tennem kellett volna… valamit.

Most, öt év elteltével első könyvem főhősét, Emmát szeretném újra áthozni a képzelet világából a mi világunkba. Szeretnék újabb köteteket megjelentetni az ő kalandjaiból, ám ez most sokkal bonyolultabb, mint évekkel ezelőtt volt. Legalábbis én így érzem. Tennem kellett valamit, ha tényleg szeretném őt viszont látni könyvek lapjain, és ha tényleg szeretném őt eljuttatni minél több mindenkihez. Ezért indult ez a blog, hogy minél többen megismerjétek őt, a gondolatait, eddigi küzdelmeit. Nem titkolt szándékom, hogy leendő olvasókat gyűjtsek, akikkel együtt sikerülhet Emmát újra a világunkba csempészni.

Két fő szálon fog futni a blog. Az egyikben “EMMA bejegyzéseit” olvashatjátok. Itt jobban megismerhetitek őt. Megtudhatjátok, mi foglalkoztatja őt, milyen kérdések gyötrik, mi történt vele Londonban, és esetleg a későbbi, még meg nem jelent történetekből is megoszt majd veletek egy s mást. A másik szálon ÉN fogom futtatni a kiadás eseményeit – remélhetőleg lesznek -, és ily módon első kézből szerezhettek híreket arról, hogy hol tartok (tartunk) célom (célunk) elérésében.